Bez iznenađenja na drugom danu Uskrsnog turnira u malom nogometu “Busovača 2015”

Jučer je u Busovači odigran drugi dan Uskrsnog turnira u malom nogometu “Busovača 2015”. U punoj renoviranoj sportskoj dvorani postignuti su sljedeći rezultati:Grupa B : II pješačka bojna – AS Andrija/AD Škoro 7:4

Veoma mlada ekipa AS Andrija/AD Škoro pružila je dostojan otpor favoriziranoj ekipi iz Kiseljaka za koji nastupaju provjereni majstori malog nogometa iz Središnje Bosne. Uspjeli su da dostignu vodstvo II pješačke bojne od 4:1 , kod rezultata 4: 4 imali odlične dvije prilike za potpuni preokret i nisu imali više snage što su iskusni “vojnici“ iskoristili i postigli brza 3 gola za konačnih 7:4.

Grupa C: Beer Bar – Morea 3:6

Dugogodišnji sudionik, ekipa Beer Bar i ove godine je na turniru, ali s promijenjenim sastavom u kome dominiraju iskusni igrači koji se malim nogometom bave isključivo rekreativno. Dok su imali snage parirali su vrlo dobroj ekipi iz Brnjaka, ali više od časnog poraza nisu mogli.

Grupa D: Mali raj – Opel tim 9:2

Ponovo je ekipa MNK Centar iz Sarajeva na turniru, ovoga puta kao Mali raj. Kao i mnogo puta do sada pružili su i sinoć atraktivnu igru, veoma brzo poveli sa 5:0 i riješili pitanje pobjednika, te su do kraja dopustili i protivničkoj ekipi da pokaže što zna i postigne dva lijepa pogotka.

Danas je 3. dan turnira te su na rasporedu sljedeće utakmice:

17,30 HDZ Vitez – Vitez.info – grupa C
18,10 Veterinarska Fojnica – Mladež HDZ BiH Busovača – grupa A
18,50 EZ – Extreme/Šakić – grupa A