BBI banka otvarila novu poslovnicu u Vitezu

bbi bankaBosna Bank International (BBI) nastavlja sa širenjem svoje poslovne mreže i približavanju klijentima otvaranjem nove poslovnice u Vitezu.

Novootvorena poslovnica u Vitezu je za BBI banku 22. u BiH a  smještena je na adresi Poslovni centar 96 i klijentima će pružati sve proizvode i usluge za fizičke i pravne osobe iz asortimana banke. Poslovnica će radnim danima raditi od 8 do 16 sati, a subotom od 9 do 13 sati. Otvaranjem novih poslovnica i širenjem mreže, BBI nastavlja proces približavanja klijentima i podržavanja razvoja Bosne i Hercegovine.

Inače BBi banka posluje u skladu s islamskim principima. Nedavno je malezijski poslovni časopis „Islamic Finance News” u svom izdanju objavio stručni članak direktora BBI banke Amera Bukvića s nazivom „Razvoj islamskog bankarstva u Jugoistočnoj Evropi: Iskra iz BiH”.

U tekstu je na dvije strane ispisana kronologija uspostavljanja prve banke u Jugoistočnoj Europi koja posluje u skladu s islamskim principima. Put uspjeha BBI značajno je bankarsko štivo koje kroz nekoliko etapa i ključnih izazova objašnjava kako su entuzijasti i stručnjaci iz BiH uspjeli u okruženju koje je zakonski prilagođeno samo konvencionalnim bankama. Cijeli članak dostupan je na stranici BBI banke i stranici www.islamicfinancenews.com

Izvor

IMG 8655IMG 8658IMG 8661IMG 8666IMG 8667