Baždarević: Teško je igrati protiv ekipe koja nije došla igrati nogomet

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nakon remija s Grcima na ”Bilinom polju” rekao je da su Grci dobili ono po što su došli i da je teško igrati protiv ekipe koja nije došla igrati nogomet.

– Teško je igrati protiv reprezentacije koja nije došla igrati nogomet. Nismo bili uvjerljivi i agresivni, iznenadili su nas ovakvom igrom iako smo se imali htijenje, želju i borbenost. Ne bih puno govorio o suđenju sve ste vidjeli. Morali smo biti točniji i tečniji u napadu. Ipak, zadovoljit ćemo se s ovim neriješenim rezultatom i idemo dalje – izjavio je izbornik BiH.

Objasnio je i posljednju izmjenu u tijeku utakmice kada je Bešić ušao umjesto Kodre, koji je ranije ušao u igru s klupe.

– Imali smo igrača pod žutim kartonom a Ognjen Vranješ je igrao pod ozljedom. Bešić je bio pravi čovjek da uđe u igru u tom trenutku jer su nam trebali njegovi kvaliteti. Ta zamjena je trebala biti urađena ranije, ali ozljeda Šunjića nam je poremetila planove – objasnio je Baždarević.

Dodao je da je znao da će Grci igrati ”prljavo” i na sve načine pokušati izvući dobar rezultat, ali da njegovi igrači nisu uspjeli odgovoriti na pravi način.

– Znali smo da nas čeka teška utakmica i mnogo problema. Nedostajalo nam je dosta igrača, Pjanić je igrao sa 60-70 posto kapaciteta. Nismo imali snage da izdržimo njihov pritisak i prljavu igru. Nismo uspjeli proći grčku obranu na načine na koje smo željeli – podvukao je Baždarević.

Istaknuo je da do kraja kvalifikacija imaju još četiri utakmice, te da Belgija igra u Grčkoj gdje bi Grci mogli izgubiti bodove, a da bi BiH mogla doći do drugog mjesta s četiri pobjede do kraja kvalifikacija.

Dodao je da Grčku nikada nije nitko podcijenio, te da svi u BiH cijene grčki nogomet, ali da BiH mora raditi na tome da i nju više cijene u europskim nogometnim krugovima kako se suđenje poput ovog našoj reprezentaciji ne bi ponovilo.

Prethodni članakDan Preda: Prirodu političke krize u BiH je teško razumjeti
Sljedeći članakMalinari u FBiH zbog nagomilanih problema traže hitan sastanak s ministrom Dedićem