Baždarević: Razmišljam o proširenju spiska reprezentativaca

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ožujku ove godine odigrat će dvije prijateljske utakmice, s Luksemburgom 25. ožujka te četiri dana kasnije protiv Švicarske.

Nakon utakmica baraža za Europsko prvenstvo, izbornik BiH Mehmed Baždarević i njegovi suradnici imali su vremena da se posvete manje vidljivim, ali neophodnim poslovima, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Nakon kvalifikacionih utakmica uslijedio je period detaljnih analiza. Zajedno sa saradnicima pogledali smo sve statističke podatke, te kroz analitiku pokušali doći do nekih činjenica koje nam mogu koristiti u narednom periodu. Dobili smo pravu sliku onoga što smo radili, te uvidjeli na čemu možemo da baziramo igru u novom kvalifikacionom ciklusu – rekao je Baždarević za zvanični portal NS BiH.

Baždarević se posvetio uobičajenoj praksi da se igrači koji već igraju za ”A” tim, ali i svi drugi koji konkuriraju za njega, pomno prate.

Već smo počeli da opserviramo igrače, uglavnom one što igraju u Engleskoj i Italiji čija prvenstva se nisu prekidala. Svakodnevno razmjenjujemo informacije, a iskoristit ćemo priliku da obiđemo i nekoliko naših ekipa koje su počele sa pripremama. Pratimo nekoliko mladih igrača na koje moramo obratiti pažnju, ali ne bih još govorio o imenima, jer svi trebaju da se trude i rade maksimalno – izjavio je izbornik BiH.

Naglasio je da će prijateljske utakmice s Luksemburgom i Švicarskom iskoristiti da provjeri što više igrača, te da razmišlja o proširenju spiska reprezentativaca.

Dodao je da mu nedostaju utakmice ”jer to je ono najteže, ali i najljepše u ovom poslu” piše Fena.