BAŽDAREVIĆ: Ako je 2:0 realno, ja nemam pojma o nogometu!

Bosna i Hercegovina je propustila priliku plasirati se na prvo Europsko prvenstvo u povijesti. Nakon 1:1 u Zenici, u Dublinu je Irska slavila s 2:0, piše Goal.

“Vrlo je teško govoriti nakon ovoga. Svi znate što smo izgubili. Pobijedila nas je ekipa koja je željela više, bila je samo borbenija od nas, s jednim realizmom koji je nekad nevjerojatan “, rekao je nakon utakmice izbornik Mehmed Baždarević i dodao:

“Mi smo morali više. Morali smo odgovoriti na agresivnu igru. Dva gola smo primili nakon dvije greške, a onda se bilo teško vratiti u igru. U ovakvim se utakmicama mora dati više i na ovakvom nivou se ne smiju dešavati ovakve greške. Razočaran sam, žao mi je zbog navijača, zbog svih vas. Život je takav.”

Veliku je ulogu odigrao i sudac Björn Kuipers koji je promijenio smjer utakmice nakon što je u 23. minuti svirao jedanaesterac zbog igranja rukom Zukanovića. Bila je to pogrešna odluka.

“Mislim da gospodin sudac nije bio na nivou utakmicu. On je bio najslabiji akter ove utakmice i njegovo suđenje je utjecalo na rezultat večeras. Imali su više sreće. Nismo ni mi igrali veliku utakmicu, ali smo bili bolji. Oni su bili borbeniji, neke su stvari išle njima u prilog. Mi to nismo imali, prema tome, volja i borbenost su pobijedile”, dodao je Baždarević i onda zaključio:

“Svaka utakmica nam je bila nož iznad glave. To su bile psihološke teške utakmice. Na kraju, kada nam je najviše trebalo imali smo povrijeđenih i kartona. Mora se sada dobro analizirati. Ako misliš da je 2:0 realno, onda ja ne znam ništa o nogometu. Žao mi je jer smo ispali od ekipe koju smo morali dobiti.”

“U Zenici smo morali napraviti prednost. Da smo imali normalne uvjete, mogli smo doći s prednošću. Slažem se da smo u Zenici morali više.”

Prethodni članakPipi će se uglavnom proizvoditi u Hercegovini
Sljedeći članakSjećanje s dužnim pijetetom