Banjalučko studentsko pozorište pobralo simpatije publike u Vitezu

Nakon što je Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod izvedbom predstave „Hamlet u pikantnom umaku“ otvorilo ovogodišnje kazališne dane u Vitezu, publici se drugu večer predstavio ansambl Banjalučkog studentskog pozorišta, predstavom „Kome treba zelena beba“.

Kazališni komad „Kome treba zelena beba“ je suvremena farsa izmještena u izmišljenu zemlju, ali se u njoj mnogi mogu prepoznati. Iako je napravljena lepršavo da bude zabavna publici, govori o gorkim stvarima iz naše okoline. Ovaj vanvremenski komad napisan je “za četiri infantilna glumca koji igraju infantilnoj publici”. Iluzija vlasti koja ih (nas) okružuje rasplinjuje se u svakom njihovom pokušaju shvaćanja života, a jedino što likove veže je prividna vanjska forma i dječja igra „tko koga tu više nadmudruje“.

„Ovom predstavom željeli smo doneijeti jedan lični i opšti stav i da se u zahtjevnoj pozorišnoj formi poigramo s pojmom i fascinacijom vlasti. Odabrali smo lepršavu scensku igru kako bismo ublažili gorčinu koju mladi ljudi nose kad im se spomene vlast, vlastodržac i nepravda. Radeći, postavljali smo i druga “nezgodna” pitanja i tako dobili na aktuelnosti“, kazao je nakon odigrane predstave njezin redatelj, Novica Bogdanović.

Tradicionalna manifestacija Dani kazališta u Vitezu, u organizaciji Udruge mladih „Enter“ i Gradskog kazališta mladih Vitez, ove godine ponudit će publici ukupno 16 kazališnih uradaka.

„Kazališni dani idu dalje, a nas raduje da publika pokazuje sve veći interes za predstave te očekujemo kako će kazališna dvorana u Vitezu biti puna narednoga vikenda, kada nas očekuju nove vrlo zanimljive i kvalitetne predstave“, kazala je za medije Marina Alilović, voditeljica odnosa s javnošću GKM Vitez.

Kazališnu publiku narednog vikenda očekuje predstava GKM Vitez, „Šmizle“, koja će biti odigrana u petak, 6.11. Nakon Šmizli, u Vitezu u subotu, 7.11., gostuje AP „Jovan Sterija Popović“ iz Kotor Varoši, s predstavom „Zla žena“, a u nedjelju 8.11. publika će imati priliku pogledati predstavu „Džepovi puni kamenja“, u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Dramskog studija Kakanj. Sve predstave igraju se s početkom u 19,00 sati.