Banjalučani osvojili malonogometni Uskrsni turnir u Busovači

Pobjednik malonogometnog Uskrsnog turnira „Busovača 2014“ je momčad „Marin komerc“ iz Banja Luke koji su u finalnom susretu zasluženo  pobijedili domaću momčad NK Busovača s uvjerljivih 6 : 1. Za ovu momčad, uz igrače iz Banja Luke , nastupili su i majstori maloga nogometa iz Čelinca i iz Kragujevca.

U borbi za treće mjesto ekipa Remi/Play, inače pobjednik uskrsnih turnira prošle i pretprošle godina, pobijedili su ekipu HDZ BiH Vitez s 9 : 6 nakon produžetaka. U regularnom dijelu utakmice bilo je 5 : 5, a u produžecima  2 x 5 min. mladi HDZ-ovci, koji su cijeli susret igrali u istoj postavi (nisu imali rezervnih igrača), pali su i izvrsna momčad iz Sarajeva je zasluženo pobijedila i osvojila treće mjesto. No, Vitežanima može biti utjeha što su se izvrsno nosili  sa Sarajlijama, čak bi rekli i imali više prilika riješiti susret u svoju korist u regularnom dijelu susreta. Utjeha im također može biti što je ta utakmica, po općim ocjenama, bila najbolja i najzanimljivija na cijelom turniru.

Dvorana je u završnoj večeri bila dupke puna, završnoj večeri prisustvovali su i brojni uglednici iz svih oblasti života i rada Busovače,  Srednjobosanske županije i Federacije BiH,  a uz svoje nogometaše busovački ljubitelji maloga nogometa, burno su pozdravili i momčadi koje su se borile za treće mjesto, te Banjalućane koji su, već sada, najavili dolazak i na slijedeći turnir 2015. godine.

Uz priznanja i novčane nagrade najboljim momčadima, priznanje za fair-plaj dobila je momčad „Veterinarska“ iz Fojnice i kapetan Busovače, Marko Lucić, izabran za najboljeg igrača turnira.

Ovaj turnir je s najvećom tradicijom u regiji, ovo je bio dvadesetprvi uzastopni, a u pojedinim momčadima, kao i na ovom upravo završenom, nastupali su i malonogometni  reprezentativci BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.