Bakir Hadžijunuzović: Nisu radnici Borca krivi što im nije uvezan staž!

Nije krivica radnika konfekcije “Borac” što im godinama nije uvezivan radni staž te je nužno što prije pronaći neko rješenje, izjavio je direktor konfekcije Bakir Hadžijunuzović, komentirajući današnji odlazak radnika na prosvjede u Sarajevo.

Hadžijunuzović je istaknuo kako novcem od prodaje hotela “Lipa” u Travniku može biti uvezan staž za oko 177 radnika, ali ne i isplaćeno oko 26 zaostalih plaća.

Postoji 2,3 milijuna KM od prodaje ovog hotela, a ovim novcem se može radnicima uvezati staž od 2001. do 2015. godine. Međutim, problem nastaje jer Porezna uprava Federacije smatra kako se ovaj novac može iskorisiti samo za razdoblje od 2003. do 2009., kazao je Hadžijunuzović.

Podsjetio je da uvezivanje staža očekuje i oko 1.000 radnika, koji su zadržali posao u pogonima Konfekcije ali u privatnim poduzećima, ali je naglasio da za to neće biti dovoljan novac od prodaje hotela “Lipa”.

Hadžijunuzović je naglasio kako je od sindikata obaviješten da će radnici nastaviti prosvjede u krugu tvornice “Borac”, ukoliko njihov današnji skup u Sarajevu prođe bez rezultata.

Prema njegovim riječima, računi konfekcije “Borac” su blokirani, a proizvodnje nema.