Baka Mara Toljušić u subotu useljava u svoj novi dom

Za baku Maru Toljušić iz Viteza, naselje Kruščica manje više u našem gradu čuli su svi, ima 83 godine živi sama i u jako teškim uvjetima.
Njena trošna kućica je u fazi da se sama sruši, oštećena od rata i vremena obiteljska kuća bake Mare je ispucala i dotrajala.

Udruženje Viteško srce odlučilo se da pomogne baki Mari, kako kažu nakon održavanja Viteškog bala koji je organiziran u povodu obilježavanja godinu dana postojanja ovog udruženja, prišla im je jedna gospođa i rekla za baku Maru Toljušić kako teško živi i da joj je potrebna pomoć.

Nakon izlaska na teren i uvidom u kakvom neadekvatnom prostoru i uvjetima baka živi iz Viteškog srca su pozvali ljude dobre volje u pomoć da se izgradi nova kuća za baku Maru.

Dokaz u kakvim uvjetima baka živi je da nema ni sanitarni čvor u kući, nego na udaljenosti od 50 metara se nalazi vanjski toalet. Stara trošna kuća nije bila za adaptaciju pa se se iz Viteškog srca odlučili za izgradnju novog doma.

Uz pomoć dobrih ljudi, za mjesec dana je izgrađen mali topli dom naše sugrađanke, kažu nam iz Viteškog srca, te dodaju kako se veliki broj građana i poduzetnika u kratkom roku odazvao da pomogne, nama je svaka donacija vrijedna. I kako kažu kamen po kamen palača, i baka Mara dobit će svoju palaču u subotu 7.7.2018. godine zvanično useljava u svoj topli dom.

 

Izgradili smo kuću. U stvari, izgradili smo nešto puno veće. Starijima podsjetnik, a mladima primjer da život znači nešto puno više od praznih riječi onih koji u svemu traže razlike.

Univerzalna je bol kao i ljubav, jednaka za sve. Zar treba skrivati dobrotu u sebi jer; šta će reći drugi? Vi hrabri LJUDI, Vama hvala i naklon do poda. Ova kuća Vas je izdala pred svima, pokazala Vašu dobrotu, više se ne možete skrivati… Vi ste tvorci ove simbolike, ove ljepote, ove brige za one koje život nije mazio.

Svi ste pozvani u subotu u Kruščicu, u 12.00 sati- rekli su u Udruženju Viteško srce Vitez .

Baka Mara s nestrpljenjem očekuje useljenje u svoju novu kuću. A do tada, sama je posijala svoju baštu u kojoj će se naći krompir, luk i grah… Da podsjetimo, 83 su joj godine.

Ekipa portala vitez.info baki Mari Toljušić želi još puno godina da poživi i uživa u svom novom domu.