Bajkeri iz Lašvanske doline pomogli Maloj školi Vareš

Zvukovi mnogobrojnih motora odzvanjali su u nedjelju ulicama grada Vareša. Skupina bajkera, njih sedamdesetak, i nekoliko entuzijasta koji su htjeli ostati anonimni, udružili su se u akciju humanitarnog karaktera. Zahvaljujući ovim dobrim ljudima prikupljena su najpotrebnija sredstva koja su uručena „Maloj školi“ u Varešu i njihovim štićenicima.

Ustanova „Mala škola“ Vareš je prihvatna zajednica za djecu s teškim osobnim i obiteljskim situacijama i koja se skrbi za njih, a trenutno je u ustanovi njih nešto više od 20.

Organizacija posjete bajkera potekla je od nekoliko zaljubljenika u motocikle, a među njima su fra Mirko Majdandžić, časna sestra Leonarda i Marinko Vukadin.

Dobrodošlica bajkerima upriličena je u dvorištu župne crkve Svetog Mihovila u Varešu. Većina bajkera stigla je iz Jajca, Viteza, Novog Travnika, Kreševa, Kiseljaka, Sarajeva, Goražda i mnogih drugih mjesta, a evo i koji su moto klubovi sudjelovali: MK Padrino-Jajce, MK Old Town- Travnik, MK Crows-Novi Travnik, MK Duhovi- Nova Bila, MK Vitezovi, MK Kreševo, MK Kiseljak, MC Condor-Zenica, Free Riders Kakanj, Hajduk Leka-Fojnica, MK Goražde , MK United Žepče, MK Ultra Team-Sarajevo, MK Vukovi-Livno, MK Bocoljubi-Bugojno, MK Jastrebovi Gornji Vakuf-Uskoplje i MK Lizard King Gornji Vakuf-Uskoplje.

U znak zahvalnosti za uručenu donaciju voditeljica Male škole, časna sestra Snježana, poklonila je časnoj sestri Leonardi drveni motor na kome piše Mala škola i današnji datum, a djeca su svim bajkerima simbolično uručili po jedan plastični motorčić.

„Mnogo je predrasuda kada su bajkeri u pitanju, ali to su ljudi dobra srca, svih dobnih skupina i zanimanja koji kroz druženje u svojim klubovima pomažu mnogim zajednicama. Ovo je prvi put da smo u Varešu, i oduševljeni smo prirodom i dobrim ljudima, te ćemo svima pokazati, a posebno našim ponovnim dolaskom, da Vareš nije slijepo crijevo kako ga mnogi zovu“, rekao je Marinko Vukadin, jedan od organizatora humanitarne akcije.