Bacio tri bombe, četiri osobe ozlijeđene

Jutros oko 8,45 sati, Hanas Bošnjak (52) je u Zenici kod KPZ-a bacio tri bombe, od kojih jedna nije eksplodirala. U eksploziji su lakše povrijeđene četiri osobe, a među njima su dva policajca i dvije žene. Kako portal “Dnevnog avaza” saznaje na licu mjesta, jedna od ranjenih žena je Hanasova sestra Nasiha, koja je imala kiosk do njegovog.

Niti jedna osoba nije zadobila teže povrede, priopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Naime, Nasiha i njen muž su za pomenuti kisok dobili nedavno rješenje od općinskih službi dok Hanasu to nije pošlo za rukom. Kako je Dnevnom avazu kazao njegov brat Eniz, planirano je bilo da se Hanasov kiosk potpuno ukloni čime bi bila ugrožena njegova i egzistencija njegove obitelji. Eniz nam je kazao da je njegov brat krvavi pohod najavio načelniku općine Husejinu Smajloviću i policiji, ali ga očito nisu ozbiljno shvatili.

– Rekao im je, možete poslati policiju i koga želite, ali ja odande otići neću. Ovo će vam biti nove Markale. Čak ga je načelnik nazvao bombašem – kaže utučeni Eniz koji je odmah po saznanju o nesretnom događaju došao na lice mjesta. Dodaje kako se sve moglo spriječiti da je bilo sluha i da je njegov brat koji je skoro čitav rat proveo po ratištima u Krajini, vidio svjetlo na kraju tunela.

Nakon eksplozija privedeno je šest osoba, priopćeno je iz MUP-a ZDK.

V.B. / Dnevni avaz