Bačena eksplozivna naprava u dvorište obiteljske kuće

Tijekom protekla 24 sata, na području Policijskih uprava Srednjobosanske županije prijavljeno je 6 krivičnih djela, a evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira. Dogodile su se 3 prometne nezgode, s manjom materijalnom štetom, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a iz prometa je isključeno 6 vozilo i 1 vozač, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Sinoć, u četvrtak, 13. prosinca 2012. godine u 20,10 sati u Policijsku stanicu Novi Travnik obrazio se komandir Policijske stanice i prijavio da je bačena ekplozivna naprava u dvorište obiteljske kuće Ilije J. i Ružice J. u ulici S. Tomaševića u Novom Travniku. Na lice mjesta upućena je patrola policije, policijski istražitelj i inspektori Policijske uprave Travnik, kao i službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a. Istraga je u tijeku.

Istražitelji Policijske stanice Vitez rasvijetlili su krivično djelo teške krađe počinjeno 1. prosinca 2012. godine na štetu Ivana M. Počinitelj navedenog krivičnog djela je N.D. iz Viteza. Protiv istog su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

Istražitelji policije Policijske stanice Vitez rasvijetlili su pokušaj krivičnog djela teške krađe, koje je izvršeno 07.12.2012. godine u ul. Branilaca Starog Viteza u kiosku vl. „OPRESA” d.d. Sarajevo. Počinitelji navedenog krivičnog djela su: T.S. iz Travnika i M.J. iz Bugojna. Protiv imenovanih su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije, u suradnji sa službenicima Detašmana Federalne uprave Travnik i službenicima Odjela kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojske županije u potpunosti su rasvijetlili krivično djelo teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, nanošenje teških tjelesnih povreda osobama Smajo S. i Senijad S. Počinitelj navedenog krivičnog djela je K.R iz Zenice. Protiv istog su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.