Bačena eksplozivna naprava pred obiteljsku kuću u Malom Mošunju

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je ukupno 13 kaznenih djela, od kojih je 5 djela teške krađe, 1 krađa, 1 izazivanje opće opasnosti, 4 oštećenje tuđe stvari, 1 nasilje u obitelji i 1 kazneno djelo teške tjelesne povrede.

U subotu, 7. prosinca 2013. godine, u 23,30 sati u PS Vitez obratio se D.G. iz mjesta Mali Mošunj, općina Vitez, te prijavio da je u dvorište njegove kuće, od strane NN osoba, bačena eksplozivna naprava, uslijed čije eksplozije nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na kući nastala materijalna šteta u vidu polupanog stakla i oštećenja fasade.

Odmah su s ovim upoznate sve patrole na terenu radi potrage za izvršiteljem, a o kaznenom djelu upoznate su i susjedne policijske stanice radi potrage na njihovom području. Uviđaj na licu mjesta, po odobrenju dežurnog županijskog tužitelja, izvršili su službenici OKP PU Travnik, koji nastavljaju sa ostalim istražnim radnjama na otkrivanju izvršitelja i motiva ovog kaznenog djela, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.