Australija: Do petka cijepljeno više od polovice odraslog stanovništva

Do petka je u Australiji više od polovice odraslog stanovništva u potpunosti cijepljeno protiv covida-19, priopćile su vlasti koje nastoje još više ubrzati proces cijepljenja kako bi ublažili stroge restrikcijske mjere.

Australija je trenutno u raljama trećeg vala zaraze delta varijantom novog koronavirusa koji se brzo širi, zbog čega su zatvorena dva najveća grada, Sydney i Melbourne, te glavni grad Canberra.

Tom je mjerom pogođena gotova polovica od 25 milijuna stanovnika Australije. Država Victoria broji 733 nova slučajeva zaraze, što je drugi najvećih broj oboljelih u jednom danu nakon jučerašnjih 766.

Većina slučajeva je otkrivena u Melbourneu. U Novom Južnom Walesu je zabilježeno 1043 novozaraženih, nešto manje u odnosu na jučerašnji broj od 1063 slučaja zaraze.

Čelnici Victorije i Novog Južnog Walesa obećali su više slobode građanima nakon što procijepljenost starijih od 16 godina dosegne 70 posto. Do sada je u Novom Južnom Walesu cijepljeno 57 posto odraslih.

više od nacionalnog prosjeka koji iznosi 50,1 posto. Čak i unatoč zaraznijoj delta varijanti virusa SARS-Cov-2, Australije je ostala pošteđena velikog broja oboljelih i umrlih u usporedbi s brojnim zemljama. Od početka pandemije ta je zemlja zabilježila 94.000 slučajeva zaraze i 1208 smrtnih slučajeva.

Prethodni članakKad možemo očekivati prvi snijeg ove zime
Sljedeći članakVITEZ: U subotu na Danima kazališta predstava “GRIJEH”