AUDIO i FOTO: Novoizgrađeni zvonik u Jardolu blagoslovio kardinal Vinko Puljić

Prigodnim programom i svečanostima obilježeno je 150 godina postojanja župe Vitez. Središnji dio trodnevne manifestacije bila je svečana sveta misa pod kojom je posvećena župna crkva, a misno je slavlje predvodio Vinko kardinal Puljić, nadbiskup Vrhbosanski.

{mp3}kardinal_crkva{/mp3}

U župi sv. Juraja Mučenika danas živi oko 12 000 vjernika, što nas čini najvećoj župom u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Što sam čin posvete znači za crkvu i vjernike govorio je fra Marko Kepić, župnik župe Vitez…

{mp3}fra_marko_zupa{/mp3}

Nakon misnog slavlja i posvete Crkve, u mjestu Jardol, prvotnom sjedištu naše župe od vremena kada se ona odijelila od gučogorske župe, blagoslovljen je novoizgrađeni zvonik. Blagoslov je udijelio Vinko kardinal Puljić, nadbiskup Vrhbosanski, koji je, uz ostalo, istaknuo…

{mp3}kardinal_jardol{/mp3}

U ime mještana, Franjo Rajković je kardinalu uručio i prigodan dar, skulpturu Posljednje večere, rad Dejana Pranjkovića.  

Također, u okviru prolave 150. Obljetnice župe Vitez, održana je i svečana akademija, tijekom koje su, na temu “Unutarnje uređenje crkve” i “Pogled u prošlost i sadašnjost župe Vitez” govorili prof. dr. fra Mirko Jozić i prof. dr. fra Marko Karamatić.

Program proslave ovog značajnog jubileja za župu Vitez završen je svečanim koncertom, o kojemu će naš portal posebno izvijestiti.

{gallery}drustvo/jardol_zvonik{/gallery}