Audi predstavio e-bike Wörthersee, najsnažniji električni bicikl

2Futuristički e-bike postiže maksimalac od 80 km/h, a s jednim punjenjem prevaljuje između 50 i 70 km. Audi je na netom okončanom Wörthersee Touru, tradicionalnom okupljanju poklonika VW grupacije, premijerno predstavio studiju sofisticiranog električnog bicikla pod oznakom “e-bike Wörthersee”.

Ovaj futuristički prototip pokreće elektromotor koji razvija najveću snagu od 2.3 kW (3 KS) i najveći okretni moment od 250 Nm te se napaja iz 5 kilograma teške litij-ionske baterije kapaciteta 530 Wh.

Baterija s jednim punjenjem koje na standardnoj kućnoj utičnici od 230V traje dva i pol sata osigurava autonomiju u rasponu od 50 do 70 kilometara.

VIDEO: Audi e-bike Wörthersee

{youtube}BAb4njLxSAg{/youtube}

Nadalje, okvir bicikla izrađen je od plastike ojačane ugljičnim vlaknima, baš kao i 26-colni kotači, a teži svega 1.6 kilograma. Kotači, pak, teže po 600 grama. Ukupna težina bicikla iznosi 21 kilogram.

Vozaču je na raspolaganju nekoliko načina rada, pa može voziti bicikl koristeći isključivo pedale (Pure) ili električni motor (eGrip), odnosno kombinaciju (Pedelec) kada se maksimalna brzina penje na nevjerojatnih 80 kilometara na sat.

Dodajmo za kraj kako je e-bike Wörthersee opremljen Wi-Fi vezom koja preko integrirane antene komunicira sa smartphoneom biciklista.

{gallery}automobili/audi_ebike{/gallery}

autoholik.net