Apple u travnju na tržište izlazi s Appel Watch uređajem te redizajniranim MacBook-om

Apple je na jučerašnjem događanju otkrio svoje novitete za prvi dio godine. Očekivano, pred početak prodaje sljedeći mjesec, kompanija iz Cupertina je objavila i demonstrirala neke od detalja vezanih uz Apple Watch, prvi kompanijin nosivi gadget. Istovremeno su otkrili i novi MacBook prijenosnik…

Kako je jučer bilo riječi, posrijedi je uređaj kojim Apple želi zadržati prednost na tržištu prijenosnih računala. Iako je jasno da su nove dizajnerske crte oduzele neke od mogućnosti (nadogradnja, posjedovanje tek jednog priključka, tipkovnica s neuobičajenim tipkama), teško je za vjerovati da se novi prijenosnik neće dobro prodavati usprkos povisokoj početnoj cijeni od 1.299 dolara piše tportal.hr.

12-inčni laptop je debljine svega 13,1 milimetara uz masu od svega 800 grama. Da bi ‘dizajnerski začin’ bio potpun, riječ je o prvom prijenosniku iz Applea koji stiže u tri izdanja poput iPhonea (Silver, Space Gray, Gold):

http://www.youtube.com/watch?v=5-e7NFINJas

Što se tiče detalja vezanih za Apple Watch, on stiže krajem travnja, po početnoj cijeni od 349 dolara za model aluminijskog kućišta i 38mm (Watch Sport). Najskuplja varijanta će pak ići i do vrtoglavih 17 tisuća dolara (Watch Edition uz posebno luksuzno remenje). Bilo kako bilo, prednarudžbe počinju 10. travnja, a dostupnost prvih uređaja se očekuje 24. travnja:

http://www.youtube.com/watch?v=1Ql0Z8Il73s

Jedna od stvari vrlo vrijednih spomena je otkrivanje ResearchKit programa. U sklopu njega, korisnici iPhonea koji to odaberu moći će sudjelovati u ‘transformaciji medicinskog istraživanja’, prikupljanjem relevantnih zdravstvenih podataka:

https://www.youtube.com/watch?v=VyY2qPb6c0c