Apple predstavio iPad Air 2 te iPad mini 3

Apple je predstavio dva nova modela tableta – iPad Air 2 i iPad mini 3 od kojih u ovoj kompaniji sigurno mogu očekivati veliku potražnju za uređajima i milijune prodanih primjeraka.iPad 2 Air ima najnoviji A8 procesor i M8 koprocesor, za koji Schiller kaže da je 12 puta jači od izvornog iPada. iPad Air 2 je tanji od svog prethodnika za  18% , a debljina iznosi 6,1 mm.

Tijekom konferencije ekipa iz Applea posebnu je pažnju posvetila je iSight kameri koja dolazi s novim senzorom (8MP) koji snima još bolje fotografije te 1080p HD videozapise. Tu je još i “burst” mod rada, panoramska fotografija i Auto HDR (koji sada zauzima malo manje prostora).

Početna cijena novog modela iPada Air iznosi 499 dolara za model kapaciteta 16 GB, a u prodaji ostaje i prvi model iPada Air čija će početna cijena iznositi 399 dolara.

Apple je predstvaio i  iPad Mini 3. Skromno izmijenjen tablet nije zahtjevao neku spektakularnu najavu. Možete ga već od sutra naručiti u prednarudžbi. Verzija od 16 GB stajat će 399 dolara, 64 GB stajat će 499 dolara, a za 128 GB verziju trebat ćete izdvojiti 599 dolara.