Apple naručio 26 milijuna iPhonea 5 za 2011.

iphone5Prema pisanju DigiTimesa, Apple je povećao broj narudžbi za nadolazeći iPhone 5 za gotovo 13 posto. Zanimljivo je da je broj novih iPhonea u trećem kvartalu smanjen sa sedam milijuna komada na 5,5 – 6 milijuna, dok je broj narudžbi za posljednji ovogodišnji kvartal povećan s 14 na čak 20 milijuna komada.

U isto vrijeme broj narudžbi za prethodni model (3GS) i još uvijek aktualni iPhone 4 za treći kvartal iznosi 20 milijuna komada, dok je broj naručenih starijih modela za posljednji kvartal smanjen na samo osam milijuna, što se podrazumijeva s obzirom da će većina htjeti kupiti peti modeli iPhonea.
Slične smo brojke mogli pročitati i prošlog mjeseca u Wall Street Journalu čiji su novinari predvidjeli da će do kraja ove godine Apple isporučiti oko 25 milijuna iPhonea 5. Još nije poznato kada bi se novi iPhone trebao pojaviti na tržištu – do sada se govorilo da će to biti u rujnu, no u posljednje vrijeme sve se češće spominje listopad – tome u prilog ide i smanjivanje narudžbi u trećem kvartalu i povećanje u četvrtom. Inače, u 2011. godini očekuje se da će Apple isporučiti oko 95 milijuna svih verzija iPhonea.