APEL građanima – ponašajte se odgovorno i ne stvarajte lične zalihe lijekova!

S ciljem pomoći rada svim ljekarnama, koje su jedna od ključnih i nezaobilaznih djelatnosti u borbi protiv pandemije COVID-19, iz Ministarstva gospodarstva uputili su apel svim građanima da se ponašaju odgovorno, da ne stvaraju osobne zalihe lijekova, tzv. “kućne ljekarne” i na taj način vode brigu o sugrađanima koji imaju potrebe za navedenim.

Prema podacima iz ljekarni s područja KSB, iste raspolažu sa optimalnim količinama zaliha lijekova, pa nema potrebe da se stvara nepotrebna panika i na taj način unosi dodatni nemir odnosno neosnovano povećava potražnja.

“Nadležene kantonalne inspekcije (Kantonalna tržišna inspekcija – Ministarstvo gospodarstva KSB i Farmaceutska inspekcija – Ministarstvo zdravstva i socijalne politike KSB) svakodnevno su na terenu, prate poremećaje u poslovanju i stanje opskrbe lijekovima, sanitetskim materijalom i medicinskom opremom. Pozivamo Vas da poštujete sve preporuke i mjere samoizolacije kako bi sačuvali svoje i zdravlje svojih bližnjih”, stoji u apelu Ministarstva gospodarstva KSB upućenom građanima.

Prethodni članakObavijest i dodatno pojašnjenje o postupanju za vrijeme naredbe o zabrani kretanja građana
Sljedeći članakKSB: Sutra nove upute resornog Ministarstva obrazovanja