Ante Miše se oprostio od nogometaša i Uprave NK Viteza

U ponedjeljak na popodnevnom treningu Ante Miše se oprostio od nogometaša i članova Uprave NK Viteza te novinara. Zbog loših rezultata Miše je sporazumno raskinuo ugovor i u ponedjeljak predvečer otputovao je u Split.

No, treba reći da je to bio vrlo emotivan rastanak što u nogometu, u ovakvim situacijama, baš i nije slučaj. Jer Miše je iza sebe ostavio dubok pozitivan trag u NK Vitezu i kao stručnjak i kao korektan i pošten čovjek. Međutim, presudili su proljetni rezultati, trebalo je nešto poduzeti, a u takvim prilikama, kao po pravilu, „milom ili silom“, odlazi trener.

Miše se biranim riječima obratio nogometašima uvjeravajući ih da dignu glavu, da su dobra momčad vrijedna i sposobna izboriti ostanak u Premijer ligi. Zaželio im sreću u svakom pogledu…, pa onda obraćanje prekinuo zbog „knedle u grlu“, a i oči su mu se zasuzile. Rekli bi, poznavajući ga dobro, ne zbog činjenice što je ostao bez posla, nego iz razloga što je, lošim proljetnim igrama zaprijetilo da se ne ostvari zacrtano – ostanak u Premijer ligi – te zbog činjenice da se na takav način rastaje i od brojnih prijatelja koje je, radom u Vitezu u dva navrata, stekao.

Burnim pljeskom zahvalili su mu se nogometaši i s dosadašnjim njegovim pomoćnikom Veseljkom Petrovićem, otišli na trening i pripremu za današnji susret s Drinom iz Zvornika na Gradskom stadionu u Vitezu.

Na toj utakmici, iznimno važnoj, jer pobjeda Vitezu i dalje ostavlja realne šanse za ostanak u ligi, dok neodlučan ishod, ili pak poraz, te im šanse svodi na male izglede, čak bi rekli na teoretske, vodit će Veseljko Petrović. Za utakmicu s Drinom trener Petrović ne može računati na dvojicu važnih i iskusnih igrača, stupove obrane, Mladena Jurčevića zbog ozljede i Pezu zbog tri žuta kartona. Međutim, ističe trener Petrović, da je njihovo ne igranje za momčad hendikep koji ipak neće spriječiti njegovu momčad u ostvarenju zlata vrijedne pobjede. A u „boj“ za tu pobjedu trebali bi krenuti: Škorić, Livaja. Miloš, Alić, Jurić (Branković), Barišić, Hrkač (Jurić), Šantić, Basara (Vidović) Smriko, Jusufbašić (Livančić).