Ante Miše na ručku s viteškim gospodarstvenicima

Dva puta mjesečno, tradicionalno, viteški gospodarstvenici, naizmjenično, organiziraju poslovno-prijateljske ručkove. Svaki put, iako to nije i obvezno, nametnu se i određene teme, prijedlozi…, o kojima se neslužbeno i razgovara, raspravlja…!

U utorak u Franšiznom centru BiH u Vitezu, domaćin ručka i druženja gospodarstvenika, bili su brača Dragan i Vlatko Kafadar, ugledni viteški gospodarstvenici rodom iz susjedne travničke župe Brajkovići, odakle su, kao io svi drugi Hrvati, njih više od pet tisuća, u proteklom ratu prognani i opljačkani. Iako je razlog domaćinstva bio rođendan starijeg brata Dragana, osnovne teme ovoga neobaveznog druženja bile su kultura i sport. Kako pomoći, kako oplemeniti i poboljšati duhovnu nadgradnju u Vitezu, kako i u ovim teškim vremenima dati novu verbalnu ali, što je i daleko važnije, materijalnu potporu.

Ovaj put slavljenik Dragan Kafadar je predložio, a gospodarstvenici prihvatili, da se uskoro u Vitezu organizira promocija i prodaja slikovnice „Lav i mrav” – Smješnica i poučnica, autora prof. Likovne akademije u Širokom Brijegu, fra Vendelina Karačića, koju je ilustrirao akademski slikar, Josip Mijić, te Monografije odabranih djela poznatog hrvatskog umjetnika, akademskog kipara, Kuzme Kovačića.

Vrijedno je naglasiti da bi slikovnica „Lav i miš” – Smješnica i poučnica, od naredne godine trebala uči u školski plan i program koji se u BiH odvija na hrvatskom jeziku.

Ovom prilikom okupljenim gospodarstvenicima predstavljen je i novi trener NK Viteza, nekada poznati igrač i trener splitskog Hajduka, Ante Miše. A treba reći da je mlađi brat kafadar, Vlatko, dugogodišnji predsjednik NK Viteza, najzaslužniji za ulazak ovoga kluba u Premijer ligu, nogometni zaljubljenik.Ovo prijateljsko druženje s gospodarstvenicima svakako je i novi snažni vjetar u leđa trenera Ante Miše i NK Viteza. Jer, „kada se vrijedne viteške ruke slože, sve se može”. Pa kako onda da NK Vitez ne izbori ostanak u Premijer ligi kada, uz sve to, ima i dobru momčad i vrhunskog trenera.

Zvonimir Čilić