Ante Miše kandidat za trenera NK “Vitez”

Ante Miše, nekadašnji igrač, ali i trener HNK “Hajduk” iz Splita kandidat je za novog trenera NK “Vitez”. Informacija je ovo koju je portal vitez.info imao neposredno nakon što je objavljena vijest kako je prihvaćena ostavka Valentina Plavčića.

U situaciji kad je NK “Vitez” ostao bez trenera Plavčića Miše je bio jedna od želja Vitežana, a potvrda u prilog ovoj tezi je i današnji dolazak Ante Miše na utakmicu Viteza i Zvijezde, na stadionu Kamberovića polje u Zenici.

Ante Miše igrao je u prvoligaškim natjecanjima od polovice 1980-ih do konca 1990-ih. Među ostalim klubovima, igrao je u Hajduku iz Splita, gdje je osvojio priznatu i cijenjenu nagradu Hajdučko srce u sezoni 1. HNL 1993./94. Igrao je na položaju veznog igrača. Igrao je i za nizozemskog prvoligaša Vitesse iz Arnhema. Za reprezentaciju Hrvatske je ostvario 7 nastupa.

Prije preuzimanja klupe Hajduka trenersko iskustvo je stjecao u niželigašima Dugopolju, Mosoru i Trogiru. Pomoćni trener Gorana Vučevića postao je tijekom ljeta 2008. godine, a njegovim odlaskom u jesen iste godine prvi put postaje i glavni trener splitske momčadi.
Neopozivu ostavku dao je 2. kolovoza 2009. godine nakon poraza od Zadra na Poljudu (0:1).
Od svibnja 2010. trener je nogometnog kluba Istra 1961 iz Pule. Tamo se zadržao samo 2 kola jer je ubilježio dva teška poraza s gol razlikom 1:8 te je u srpnju napustio klub. Nakon otkaza Goranu Vučeviću, 18. travnja 2011. po drugi puta postaje trenerom splitskog Hajduka. Prije početka sezone 2011./12. preuzima drugoligaša NK Dugopolje.