Angela Merkel stiže u Srbiju i BiH

Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetit će u ponedjeljak, 13. rujna Srbiju gdje će se sastati s predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem. Kancelarka Merkel u Beogradu će s predsjednikom Vučićem razgovarati o bilateralnim odnosima, ekonomsko-političkim odnosima i pitanjima europske perspektive.

Nakon sastanka predsjednik Srbije i njemačka kancelarka obratit će se novinarima. Kako je najavljeno, Merkel će se u Beogradu sastati i s predstavnicima civilnog društva zemalja zapadnog Balkana. Dan kasnije, u utorak, 14. rujna kancelarka Merkel boravit će u Tirani, gde će imati bilateralni sastanak s albanskim premijerom Edijom Ramom s kojim će razgovarati o bilateralnim i gospodarskim pitanjima, kao i približavanju te zemlje EU.

Nakon toga, kancelarka će prisustvovati ručku s premijerima svih zemalja zapadnog Balkana, na kojem će glavna tema biti regionalna suradnja, a potom je predviđena konferencija za medije. Pred povratak u Berlin, Merkel će imati bilateralne sastanke s premijerima BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, prenosi Tanjug.

Prethodni članakVjernici iz cijele Lašvanske doline na Gospinom vrelu proslavili blagdan Male Gospe
Sljedeći članakUskoro ćemo gledati spotove koji će nas pozivati na cijepljenje