Ana Dragozet iz Viteza osvojila drugo mjesto

Nagrada publike filmu Une Selman Žilić, u srijedu svečana dodjela nagrada i objavljivanje pobjednika po izboru stručnog žirija!

Nagradu publike za najbolji film u okviru kampanje “Za život-Pričaj, podrži, podijeli” sa 1100 glasova osvojio je film Une Selman Žilić, drugo mjesto pripalo je filmu Ane Dragozet sa 933 te treće mjesto Ivani Bešlić sa 865 glasova. On-line glasanje na FB stranici Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH bilo je omogućeno svima od 15.06. u 15h kada su filmovi istovremeno objavljeni, do 20.06. u podne kada je napravljen presjek glasova koje je publika mogla dati označivši ih oznakom/likeom.

Prije objavljivanja filmova, stručni žiri koji su činili Šuhreta Duda Sokolović, Nedžad Begović i Srećko Stipović, pregledali su i ocijenili 16 filmova za koje je utvrđeno da ispunjavaju kriterije Javnog poziva u okviru Kampanje „Za život – pričaj, podrži, podijeli“ te su izabrali tri najbolja filma, a dobirtnici nagrada žirija biće poznati na svečanoj dodjeli koja će se održati 26. juna/lipnja u Kliničkom centru Tuzla, kada će im biti uručene i nagrade, kao i nagrade za najbolje filmove po izboru publike.

Zahvaljujemo se svima koji su odvojili svoje vrijeme i uložili trud da ispričaju priče na ovu veoma bitnu temu, i svima koji su svojim glasovima i dijeljenjem filmova dodatno doprinijeli! Kratki filmovi su zahvaljujući podršci svih vas od objavljivanja do danas zabilježili više od 85.000 pregleda uz FB doseg veći od 200.000!

Hvala Vam što ste pričali, podržali i podijelili!

Kampanju “Za život-Pričaj, podrži, podijeli!” organiziraju Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i Donorska mreža u BiH.

#ZaZivot #PricajPodrziPodijeli