Ana Dragozet iz Viteza dobitnica rektorove nagrade Sveučilišta u Mostaru

Ana Dragozet iz Viteza, studentica Filozofskog fakulteta, dobitnica je rektorove nagrade Sveučilišta u Mostaru, za umjetnički rad. Tim povodom smo je kontaktirali i zamolili za komentar ovoga velikog uspjeha.

“Za ovu nagradu bih mogla kazati da je kruna dosadašnjeg rada. To je nagrada koja se ne dobiva preko noći, nego godinama truda, rada i ulaganja u znanje i izvrsnost. Upravo u tome je njezina posebnost. Ovo je početak svega onoga što tek dolazi. S prosjekom 5.0, umjetničkim doprinosom, promicanjem ugleda fakulteta i mnogim drugim aktivnostima kojima se uspijevam baviti za vrijeme redovnog studiranja, mogu kazati da sam ponosna”, kazala je za Vitez.info Ana Dragozet.

Ana je gotovo čitav život u umjetnosti, koja je na neki način značajno obilježila i utjecala na njezin život.

“Umjetnost je moj svojevrstan način bijega. Tek uz umjetnost sve ima smisla i boje. Sve oko mene je sreća, ljubav i poziv na rast. Živimo živote kakve sami stvaramo, a ja ne mogu i ne želim ikada dopustiti da bilo kakav oblik negativne energije ruši moj mali svijet kojemu se vjerno predajem i kojega stvaram. Ne postoji nemoguće kad dovoljno želimo, a ako je ono što želimo protkano iskrenim emocijama i plemenitim namjerama onda se i cijeli svemir pokori pred našim željama. Na ono na što sam još posebna je i predstava ”Što te nema” koju sam režirala. Željela sam djelovati , ostaviti trag, mijenjati kutije za otvorene prostore. Ovog puta mi je bilo bitno koliko ću drugima dati. Pa sam zbog toga uključila kolegice i kolege koji su prvi put stali na daske, koji su dolazili na probe, učili, napredovali iz probe u probu, i koji su, u konačnici, osjetili sreću i želju da rade još. Oba izvođenja predstave su bila humanitarnog karaktera, pa je cijela priča bila zaokružena tim višim ciljem koji nas je sve vodio da dajemo još i više. U tome je bila posebnost. Zbog takvih, iznimnih stvari znam da idem pravim putem. Iznimno sam sretna i zbog suradnje koju sam ostvarila s Hrvatskim narodnim kazalištem u Mostaru, te trenutno djelujem na funkciji vanjske suradnice”, zaključila je Ana.

Uz sve navedeno Ana Dragozet djeluje na Sveučilištu i kao koordinatorica kulture. Uz ovako ispunjen život, nema sumnje kako naša sugrađanka Ana korača pravim putem. Svaka čast!