Ambiciozno u nastavak sezone

Sa sedme pozicije na prvenstvenoj ljestvici u četvrtak je NK Vitez krenuo u pripreme za nastavak prvenstva Prve federalne nogometne lige. A ta sedma pozicija (23 osvojena boda), sa samo 4 boda manje od vodećih Čapljine i Gradine (po 27 bodova) otvara i daleko veće apetite od samog ostanka u prvoligaškoj konkurenciji.

Jer, nakon vrlo lošeg starta, u koji su svoje prste upleli i suci, činilo se da su i prvobitne ambicije koje su se završavale na ostanku u ligi, ozbiljno dovedene u pitanje.

Naime, Vitežani su u prvih 7 kola imali samo pet bodova i sve do tada zadnje i predzadnje mjesto na prvenstvenoj ljestvici mijenjali su sa sada već otpisanim UNIS-om (na kraju jeseni 7 osvojenih bodova). Nakon tih razočaravajućih 7 kola, kako se to kaže sportskim rječnikom, sve je krenulo na bolje, a taj pozitivni iskorak „poklopio“ se s dolaskom novog, iskusnog trenera, Marija Ćutuka iz Splita, pa su Vitežani nastavak prvenstva odigrali daleko bolje, bez poraza i osvojili 18 bodova. No, u ovom pozitivnom iskoraku ne treba zaboraviti ni dolazak Mladena Jurčevića (ponikao u NK Vitez) iz Šibenika koji je preuzeo dirigentsku palicu raštimanog orkestra obrane Viteza a unio je i borbeni duh u momčad, koji Jurčevića oduvijek krasi. Međutim, najveće zasluge za preporod (igre i rezultata) Viteza svakako pripada treneru Ćutuku, te vrijednom predsjedniku Vlatku Kafadaru kojega nikada ne napušta optimizam, a klubu kojemu je na čelu zna osigurati optimalne uvjete za rad.

„Ovo je liga u kojoj će se 10, možda i 12 klubova boriti za ostanak u prvoligaškoj konkurenciji pa je i dalje naš osnovni cilj i zadatak što prije „uhvatiti“ bodovnu poziciju koja će nam osigurati mirnu završnicu prvenstva. No, nećemo kriti, ukaže li se prilika, da nećemo pokušati i više, juriš na prvo mjesto i Premijer ligu. Međutim, to ipak želim još jednom podcrtati, naš osnovni cilj je što prije uploviti u mirne prvoligaške vode“, kazao je predsjednik Kafadar i istaknuo kako je veliki hendikep odlazak Mladena Jurčevićča u Široki i Jasmina Smrike u Čelik. Međutim, predsjednik Kafadar sa svojim suradnicima nije sjedio skrštenih ruku pa su već u Vitez stigli „odbjegli sinovi“, Stjepan Badrov iz Travnika, Ivan Livaja iz GOŠK-a (Gabela) i Ivica Aman iz mjesnog drugoligaša Rijeke, a novi član Viteza je i Almir Hasanović iz Rudara iz Kaknja.

„Ovim dolascima popuna igračkog kadra još nije završena i uskoro će biti još novih igrača, a sve poduzimamo da to budu prava pojačanja“, kaže predsjednik Kafadar, naglašavajući kako će početkom veljače momčad otići i na sedmodnevne pripreme u Međugorje.

Trener Ćutuk je pozdravio svoje mladiće, kratko im iznio plan rada koji će iziskivati maksimalni angažman svakog pojedinca (uglavnom dva treninga dnevno) koji ima ambicije biti prvotimac sada i vrlo ambicioznog federalnog prvoligaša Viteza. Jer konkurencija je vrlo jaka, a uskoro će biti i veća i jaća.

{gallery}sport/nkvitez2012{/gallery}

Prozivci i prvom treningu odazvali su se: Dario Pranjković, Goran Jurić, Damir Šafradin (rekonvalescent) Almir Hasanović, Aco Živković, Goran Lovrinović, Senad Tabaković, Anel Dedić, Vedran Vidović, Arnel Palalić, Slavko Vidović, Ivan Jurić, Ivan Slipac, Andreas Berović, Jozo Šantić, Borislav Grbavac, Dragan Šantić, Ivan Livaja, Stjepan Badrov, Alimir Imamović i Ivica Aman. U pripreme su uključeni i tri kadeta, Josip Grebenar, Goran Pocrnja i Dragan Jurčević te tri juniora, Toni Livnančić, Matija Garić i Kristijan Stojak. Pomoćnici Marija Ćutuka su Franjo Gudelj i Dominko Tolo.

Z.Č.

Na fotografijama: Predsjednik Vlatko Kafadar (u sredini) s trenerima Marijom Ćutukom (desno) i Dominkom Tolom, prvi trening, prozivka.