Aktivnosti Udruge „Svjetlo“ u povodu obilježavanja „Mjeseca borbe protiv raka dojke“

Tijekom mjeseca listopada Udruga građana „Svjetlo“ iz Viteza provest će nekoliko aktivnosti s ciljem educiranja žena na temu „Rano otkrivanje raka dojke“ i time pokušati motivirati što više osoba da urade mamografiju.
Danas na platou ispred Poslovnog centra FIS u Vitezu, medicinsko osoblje će, u vremenu od 10 do 16 sati, svim zainteresiranima vršiti mjerenje tlaka i šećera u krvi.

U suradnji s poduzećem CM, u subotu,17. listopada u svim njihovim prodavaonicama na području županije Središnja Bosna dijelit će se promo materijal i roze mašne, kao simbol oboljelih od raka dojke piše Radio Vitez.

Do sada je otiskano 4 000 letaka s glavnim naznakama o programu ranog otkrivanja raka dojke, postavljena su tri velika plakata (na Trgu u Vitezu, te na ulazu i izlazu iz Viteza) s natpisom „Mjesec borbe protiv raka dojke“, a tiskani su i plakati s edukativnim sadržajima.

U programu lokalnih radijskih kuća emitira se prigodni jingle Udruge „Svjetlo“ s pozivom da što više osoba pristupi pregledu mamografom.