Aktivnosti na izradi srednjoročne strategije razvoja Općine Vitez

Općina Vitez pokrenula je aktinosti na izradi Strategije razvoja općine Vitez za period 2014. – 2020. godine. U konačnoj verziji urađene strategije ravoja naći će se oko 30 raznih projekata.

Imajući u vidu značaj poduzeća i gospodartsva s područja općine Vitez za sveukupan razvoj općine Vitez, na sastanku Povjerenstva za planiranje općinskog razvoja općine Vitez preporučeno je da se obavijeste preduzeća sa općine Vitez o aktivnostima oko izrade strategije razvoja i da poduzeća predlože projekte koji bi se našli u strategiji razvoja.

“Molimo sva poduzeća s područja općine Vitez da ozbiljno razmotre našu molbu i ukoliko imaju prijedloge projekata iste što hitnije dostave općini Vitez, Služba za poduzetništvo i lokalni razvoj. Kontakt osoba je Muhamed Rebihić”, navodi se u molbi Općine Vitez.

Povjerenstvo za izradu Strategije razvoja općine Vitez za period 2014. – 2020. godine usvojilo je Nacrt ove strategije, koji će nakon što prođe redovnu proceduru kroz Općinsko vijeće Vitez biti pušten u javnu raspravu.

Reklama