Aktivni mladi: Uspješno realizirana prva faza projekta “Ekološki sat otkucava-spasimo rijeku Lašvu”

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni u suradnji s Općinom Vitez uspješno je realizirala prvu fazu projekta “Ekološki sat otkucava-spasimo rijeku Lašvu”.

HUM u Središnjoj Bosni iz Viteza, uspješno je završio prvu fazu projekta “Ekološki sat otkucava-spasimo rijeku Lašvu” . Prva faza projekta sastojala se od čišćenja korita rijeke Lašve kod ,,Ribarskog revira” u Vitezu.

Kako nam je kazao predsjednik udruge Mateo Marić, ovo je prva faza projekta koja se sastoji od čišćenja lijeve i desne strane korita rijeke Lašve, postoje još dvije faze realizacije ovoga projekta koje će uslijediti u narednim mjesecima.

“Ova prva faza je jako bitna, jer u prvoj fazi smo očistili golemo smeće koje je stvaralo ogroman problem kada su poplave, a i rušilo je ugled prelijepog ,,Ribarskog revira” kojeg ribari drže jako čistim i urednim koliko je to moguće. Ovim putem se zahvaljujemo Ribolovnom društvu Vitez na tome što su prepoznali ovaj projekt i ustupili nam svu potrebnu papirologiju kako bi se ovaj projekt realizirao kako treba”, kazao je Marić.

Iz HUM-a u Središnjoj Bosni posebne zahvale uputili su Udrzi sportskih ribolovaca Vitez i njihovim članovima, Draganu Jonjiću, ujedno i predsjedniku USR Vitez i Novaku Šariću, te Gradskom kazalištu mladih Vitez i Ivanu Sajeviću i Ivoni Matošević koji su angažirali članove GKM-a Vitez i pomogli u realizaciji ovoga projekta. Zahvale su uputili i svim članovima HUM-a i volonterima.