U akciji “Lašva” uhićeno sedam osoba koje su trgovale drogom

Privođenje u Travniku: Foto Avaz

Službenici Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanske županije uz asistenciju jedinice za podršku MUP-a SBŽ, danas su proveli akciju „Lašva“.

Tijekom ove akcije, izvršeni su pretresi na šest lokacija na području Travnika i Viteza, a uhićeno je sedam osoba.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Travniku, slobode su lišeni I.F. (28), M.F. (32), S.F.(21), Z.J. (39), B.T. (30) i D.F. (38), G.R. (26). Uhićene osobe se dovode u vezu s krivičnim djelom „udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ , te za krivična djela „neovlašetana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ . Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode privedena su na dvije lokacije u detašman FUP-a u Travniku i u sjedište Federalne uprave policije u Sarajevu radi kriminalističke obrade piše Avaz.

Kako Avaz nezvanično doznaje, tri osobe su odvedene na kriminalističku obradu u Sarajevo, dok su četiri zadržane u Travniku. Među osobama lišenim slobode su i tri brata iz Viteza. Jedan od njih je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela povezanih s trgovinom droge i bio je hapšen prije dvije godine u akciji FUP-a u Vitezu.

Po završetku kriminalističke obrade, osobe uhapšene u akciji „Lašva“ uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu bit će predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Travnik.

Izvor

Prethodni članakNačelnik Bošnjak-Matić upriličio prijem uspješnih sportaša općine Vitez
Sljedeći članakStigle kazne za bh premijerligaše, najgore prošao Čelik