Akcija za kupnju mamografskog aparata

Pod motom „Mamografski pregled život znači”, Udruženja građana „Svjetlo” iz Viteza pokrenulo je akciju prikupljanja sredstva kako bi se kupio novi rendgenski aparat za rano otkrivanje raka dojke, za Dom zdravlja Vitez.

Naime, viteški Dom zdravlja ima mamograf star čak 38 godina na kojemu se obavljaju pregledi za tri općine – Vitez, Travnik i Busovaču. A kako su poručile vrijedne članice Udruženja „Svjetlo”, na čelu s predsjednicom Dragicom Jurčević, koji se u svom radu posebno ističu u humanitarnim akcijama, samo u Vitezu rizičnoj skupini potpada više od 10 tisuća žena, a na području sve tri općine i znatno preko 30 tisuća. Samo na području Viteza oboljelo je od raka dojke više od 350 žena. Stoga, nije teško zaključiti da je stanje na području ove tri općine postalo vrlo ozbiljno, zabrinjavajuće, alarmantno..

„Da bi ublažili ovaj broj oboljelih, a svi imamo majke, supruge, kćeri, molimo vas da se uključite u ovu akciju i u okvirima svojih mogućnosti pomognete kupovinu novog mamografskog aparata. Svi koji žele pomoći novčana sredstva mogu uplatiti u Uni credit bank, na žiro račun broj: 3382502278678842, s napomenom „MAMOGRAF = ŽENA.

Koordinator ove akcije vrijedne svake pohvale je dr. Dragan Pejović iz Doma zdravlja Vitez, a vrijedne članice Udruženja građana „Svjetlo” akciji daju i dodatni doprinos izradom i prodajom platnenih cekera i drugih prigodnih i praktično upotrebljivih predmeta ručne izrade.

Zvonimir Čilić