Akcija vrijedna pozornosti i potpore

AkcijaS nizom poteškoća, materijalne prirode prije svega, susreće se Dragovoljno vatrogasno društvo Vitez, a što ih ne prijeći da i u takvim teškim uvjetima postižu vrlo dobre rezultate u zaštiti ljudi i materijalnih dobara. Veliku pozornost posvećuju i radu s mladima, a što potvrđuju i rezultati koje sa svojom vatrogasnom mladeži postižu na jakim međunarodnim natjecanjima, a bili su i uspješni sudionici Vatrogasne olimpijade.

Velike poteškoće im pričinjava nedostatak nužnog smještajnog i skladišnog prostora, a to je i razlog pokrenute akcije kako bi i taj problem, ako ne u potpunosti razriješili, ono bar ublažili. I već nekoliko dana, svakodnevno, rade na dogradnji postojećeg i izgradnji novog prostora a za što im je potrebna i materijalna pomoć (građevinski i elektro materijal, stolarija…, ali i uredska i druga oprema za prostorije operativnih djelatnika.

To je i razlog što su se obratili otvorenim pismom (zamolbom) u kojemu ukazuju na probleme s kojim se susreću, na aktivnosti koje samostalno organiziraju i dragovoljnim radom i samoprijegorom provode, te na nužno potrebnu pomoć bez koje zacrtano a nužno neće biti u stanju završiti. Nadaju se razumijevanju svojih sugrađana, organizacija, institucija, gospodarstva…, a da će tako i biti iskreno se nadaju i ističu kako je promptno, s novčanom pomoći, reagirao viteški gospodarstvenik, Slavko Gudelj.

Cijelu akciju vrijednu pažnje i potpore vodi istaknuti viteški vatrogasni djelatnik, aktualni tajnik DVD Vitez, ing. Miroslav Grabovac.