Akcija uređenja Dječjeg parka u Vitezu

U okviru Projekta „Protiv stigme, diskriminacije i socijalne isključenosti osoba oboljelih od PTSP-a u SBŽ” kojeg realizira Udruženje „Leptir” Bugojno u partnerstvu s UBIDR liječenih od PTSP-a općine Vitez, Centrom za mentalno zdravlje Vitez pokrenuta je kampanja „Antistigma u društvu osoba oboljelih od PTSP-a”. Ista je imala za cilj smanjiti stigmu i diskriminaciju osoba oboljelih od PTSP-a. U okviru ove kampanje realizirana su dva okrugla stola na temu ‚Stigmatizacija oboljelih od PTSP-a’ i ‚Socijalna i radna rehabilitacija’ kao i psihosocijalne radionica za osobe oboljele od PTSP-a.

Slijedeća aktivnost u okviru ove kampanje je akcija uređenja dječjeg parka u Vitezu. Akcija uređenja dječjeg parka provest će se se u petak, 27. rujna 2013. godine, s početkom u 10,00 sati.

Sudionici aktivnosti ‚uređenja parka su članovi UBIDR liječenih od PTSP-a Vitez, Centar za mentalno zdravlje JU Dom zdravlja Vitez, Udruženje ‚Leptir’ Bugojno, Dječiji vrtić Vitez, učenici srednje škole Vitez, učenici Osnovne škole ‚Vitez’.

Podršku tijekom realiziranja navedene kampanje pružili su Općina Vitez, Županijski odbor HDZ BIH SBŽ, poduzeće ‚Vitkom’ Vitez, Grateks d.o.o Sarajevo’, Dječiji vrtić Vitez, Osnovna škola ‚Vitez’, Srednja škola ‚Vitez’.