AKCIJA ČIŠĆENJA OPĆINE VITEZ: LET’S DO IT!

U nedjelju, 9. rujna 2012. godine, s početkom u 11,00 sati organizira se velika volonterska akcija čišćenja smeća na području cijele općine Vitez. Akcija, koja se inače provodi u više od 100 država širom svijeta, organizira se i na nivou države BiH, gdje je uključena većina općina.

Glavni pokretači i nositelji projekta u BiH su udruženja građana „RUKE” iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva” iz Banja Luke. Za dan provođenja akcije na području cijelog teritorija BiH određena je nedjelja, 9. rujna 2012. godine i vrijeme: 11:00h.

Cijeli projekt „Let’s do it – Očistimo zemlju za jedan dan” posvećen je rješavanju problema ilegalnih deponija, kao i sustavnom uklanjanju otpada iz urbanih i ruralnih sredina. Naglasak se pri tome stavlja na čišćenje ulica, parkova, izletišta, obala rijeke, područja uz ceste te drugih javnih površina.

Za uspješnu realizaciju ovog projekta potrebna je uska suradnja vladinog i nevladinog sektora, vojske, policije, javnih i privatnih privrednih subjekata, obrazovnih ustanova, eko udruga, nevladinih organizacija, medija i svih stanovnika općine Vitez.

S ciljem da se regrutira što veći broj volontera i skupi što više smeća iz urbanih i ruralnih sredina, očekuje se sudjelovanje velikog broja ljudi koji pripadaju općini Vitez. Za sudjelovanje u akciji potrebno je registrirati se kao volonter. Registracija se vrši putem službene stranice za BiH: www.letsdoit.ba nakon čega će se vaši podatci proslijediti lokalnom timu općine kojoj pripadate. Ukoliko ste onemogućeni za ovaj način registracije, molimo da kontaktirate vaš lokalni općinski tim.

Glavni partner projekta je HT ERONET.
Glavni medijski pokrovitelj je „tv1″.

Kako pomoći?

1-Doniranje logistike (vreće, rukavice, majice)
2-Novčane donacije
3-Prijevoz otpada i volontera
4-Prilozi u hrani i piću
5-Usluge printanja (letci, plakati)
6-Usluge promoviranja

Više informacija možete dobiti kontaktiranjem koordinatora za općinu Vitez: Ivan Vrebac 063/241-613 ili na stranicama: www.letsdoit.ba , www.ocistimo-vitez.webs.com i https://www.facebook.com/groups/letsdoitvitez/

Očekujemo Vas, pridružite se i dajte svoj doprinos! Budite volonter globalnog projekta!