Ajdin Mukić: Dedi ja kuham ručak, imam osam godina i želim samo bicikl

U emisiji “ISPUNI MI ŽELJU” Hayat televizija imali smo priliku gledati priču hrabrog dječaka Ajdina Mukića, koji dolazi iz sela Kajička, u blizini Travnika.

Naime, Ajdin Mukić ima samo 8 godina i živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade. Teško je povjerovati da majka može napustiti svoje dijete, ali nažalost, to se dešava često i svuda oko nas. Ajdina je majka ostavila prije dvije godine i otišla, ali nije otišla sama, s sobom je povela i mlađeg sina, Ajdinovog brata, koji Ajdinu iznimno nedostaje. Ističe kako mu odustvo brata najteže pada piše Hayat.

Ne viđa ih, rijetko ga pozivaju na telefon…, a o drugoj vrsti brige da ne govorimo.

Sigurno se pitate šta je s njegovim ocem?

Na teškom životnom putu, unatoč lošem načinu života ovaj hrabri dječak ne skida osmijeh s lica. On nema mnogo želja ima samo jednu.

EVO KAKO MOŽETE POMOĆI AJDINU:

Dječak Ajdin Mukić i njegov djed Husein Mukić iz zaseoka Kajička u selu Selići, općtina Travnik trebaju nas!

Porodici Mukić je prijeko potreban priključak za struju kako bi imali normalne uvjete za život. Isti ne košta mnogo, no oni ne mogu priuštiti sebi dodatne troškove. Kućanski aparati koji su potrebni za svakodnevnicu ne mogu funkcionirati bez struje. Mašinu za rublje koju su davno dobili nisu u mogućnosti koristiti. Hrana koju obezbijede ne može biti sigurna bez adekvatnog skladišta i funkcioniranja frižidera. Namještaj na kojem bi ugodno dočekali naredne dane bi bio od velike pomoći. Također, materijal kako bi se završila gradnja kuće je od velike važnosti za ovu hrabru obitelj. Nije potrebno mnogo da bi se ovaj dječak ponovo nasmijao, stoga dobri ljudi, velikog srca pomozite i ne dozvolimo da mali Ajdin moli za hranu, za krug, za svjetlo sljedećeg jutra.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom djedu da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona:

Ajdinov djed – Husein Mukić: +387 60 30 93 913

Izvor

Prethodni članakTradicionalni blagoslov jela u Vitezu
Sljedeći članakZoran Gazibarić, poduzetnik iz Nove Bile: Moral moramo vratiti u BiH