Agencije za provedbu zakona moraju se izdići nad složenom političkom situacijom u BiH

Odjel za analitiku i nacionalnu sigurnost koji djeluje unutar Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Bosne i Hercegovine na svojoj je sjednici održanoj u Ljubuškom izrazio zadovoljstvo radom ministarstava unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Hercegovačko-neretvanske županije. Konstatirano je da su policije u ove tri županije, postupajući u okvirima svojih nadležnosti i surađujući međusobno te s državnim policijskim agencijama, na visokoj profesionalnoj razini uspješno proveli nekoliko zahtjevnih zadaća u proteklom razdoblju.

Razmatrajući aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini u svjetlu političkih događanja i njihovu daljnju refleksiju na stanje sigurnosti na razini države, Federacije BiH i županija, Odjel je zaključio da je ona složena te da kao takva zahtijeva punu obazrivost kako u praćenju tako i u postavljanju sigurnosnih agencija spram svih vrsta možebitnih izazova. Na ispitu je cijeli sigurnosni sustav od kojeg se očekuje objektivnost i maksimalna profesionalnost s ciljem pružanja sigurnosti svakome pojedincu u cijeloj BiH i institucijama u odlučivanju.

Odjel za analitiku i nacionalnu sigurnost ostaje na opredjeljenju da će agencije za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini postići najbolje rezultate kada se vode načelima zakonitosti, ustavnih nadležnosti, suradnje i primjenom visokih standarda te integriteta službenika i institucija, navodi se u priopćenju za javnost.

Prethodni članakModel održivog ustroja Javnog RTV sustava BiH sukladan temeljnom i natkrovljujućem načelu Ustava BiH i načelu konstitutivnosti naroda
Sljedeći članakOdržana 49. sjednica Vlade ŽSB