„Adventu u Kiseljaku“ nije odolio ni visoki predstavnik Christian Schmidt

Nikad bogatijem programu „Adventa u Kiseljaku“ kojeg je organizirala Općina Kiseljak u suradnji s udrugom mladih „Kiss“ nije odolio ni visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt. Na opće iznenađenje mnoštva Kiseljačana i njihovih gostiju pojavio se na Trgu kneza Radoje u subotu navečer u društvu domaćina, načelnika Kiseljaka Mladena Mišurića Ramljaka.

Po dolasku na Trg kneza Radoje, visoki predstavnik Schmidt obišao je kućice s adventskom gastronomskom ponudom te prijateljski porazgovarao i fotografirao s mnoštvom okupljenih koju su mu poželjeli dobrodošlicu u Kiseljak . Schimdt je za boravka u Kiseljaku imao priliku osjetiti i djelić navijačke atmosfere nakon zajedničkog gledanja utrakmice svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Maroka u šatoru na trgu te slavlja brončane pobjede zlatnog sjaja „vatrenih“ . Pored navijačke groznice i slavlja, Kiseljačani su Shmidtu s ponosom mogli pokazati i adventsu ponudu koja je ove godine u Kiseljaku bogatija nego ikad. Za posjeta visokog predstavnika brojni su posjetitelji uživali u ribljim specijalitetima koje su za njih pripremili članovi Uduige „Prvi ročnik“ iz Ploča koji su za sve skuhali preko 1200 besplatnih porcija ribe i morskih plodova. Ugođaj su plesnim i glazbenim izvedbama upotpunili članovi Plesnog kluba „LDF Kiseljak“ te framaškog banda „Profetes“.

Iako posjet Christiana Schmidta nije imao politički ni formalni predznak, nije nevažno spomenuti da su osim dužnosnika HDZ BiH, domaćina Mladena Mišurića Ramljaka te Lidije Bradara, predsjednice Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i kandidatkinje ove stranke za predsjednicu Federacije BiH, Schmidtu dobrodošlicu u Kiseljak poželjeli i Asmer Japaur (SDA), predsjedatelj Općinskog vijeća Kiseljak kao i predstavnici drugih stranaka, od Ive Komšića do lokalnih dužnosnika kiseljačkog SDP-a BiH. Čisto radi insinuacija koje o posjetu Christiana Schmidta stižu iz pojedinih krugova političkog Sarajeva u kojem izuzev Stupa nema organiziranih advetskih sadržaja.