Adventski programi u Središnjoj Bosni: Fenomenalan početak “Božića u Busovači”

Paljenjem prve adventske svijeće u središtima nekoliko gradova Središnje Bosne započela su adventska događanja. Tako su na prvu nedjelju adventa u Kreševu, Kiseljaku, Fojnici i Busovači organizirane zabave uz glazbu uživo i bogat kulturno-zabavni program.
Posjeta u svim gradovima bila je dosta dobra, a posebice u Busovači. Otvorenju “Božićnog sajma” koji je okupio 20-ak izlagača prisustvovao je velik broj posjetitelja iz Busovače i okolnih gradova.

Uvečer je pripremljen bogat kulturno-zabavni program ispred župne crkve sv. Ante. Isti je posjetilo nekoliko tisuća posjetitelja koji su uz domaće gastronomske delicije i toplo piće uživali cijelu večer uz ugodnu zabavnu i božićnu glazbu.

Na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku okupilo se tristotinjak posjetitelja koji su uz klapu Dišpet i adventske kućice obilježili početak adventa. Sjajna zabava napravljena je u Fojnici kod restorana “Stari grad” gdje je mnoštvo Fojničanki i Fojničana obilježilo početak adventa te na kreševskom Trgu fra Grge Matića gdje je također uz prigodan program najavljen dolazak Božića uz brojne aktivnosti koje su pripremili u ovoj općini.

Skoro svi gradovi u Županiji Središnja Bosna ove godine su se potrudili kako bi organizirali bogat adventski program. U nekima, poput u Busovači, “adventski dani” traju od 1. do 31. prosinca, dok je u drugima kao što je Vitez, Uskoplje i Novi Travnik taj program nešto kraći i traje nekoliko dana.

Iako brojem stanovnika mala općina u usporedbi sa okolnim, Busovača na ponos svih nas ove godine ima izuzetno kvalitetan, sadržajem bogat i zanimljiv program koji će probuditi radost u našim srcima, ali i u srcima brojnih posjetitelja koji odluče doći u “toplu” Busovaču. 🙂

Već u petak, 6. prosinca, planirana je dječja zabava u povodu sv. Nikole uz nastupe naših najmlađih. U subotu u OŠ “Busovača” tijekom dana bit će održana radionica “Izrada božićnih ukrasa”, a u 17 i 30 sati u dvorani u prizemlju župnog ureda u Busovači održat će se promocija knjige “Izabrane pjesme” autora Dragana Čobanovića. Nakon toga, ponovno uz adventske kućice zabava uz uvijek odličan bend “Epicentar” te u nedjelju (8. prosinca) zabava uz bend “Extra 2000”.

Grad-Busovaca.com