Adnan Beganović novi trener NK Travnik 

Veziri su u četvrtak održali vanrednu Skupštinu na kojoj su izabrali novo rukovodstvo. Pored novog predsjednika Upravnog odbora, izabrani su i članovi Uprave.

Nova uprava već je zagrnula rukave, pa su danas predstavili i stručni štab koji će voditi tim u predstojećoj sezoni. Naime, tim će predvoditi Adnan Beganović a njegovi pomoćnici će biti Nihad Ribić i Alen Delić. Beganović je u proteklom periodu vodio omladinski pogon NK Travnik s kojim je ostvario zapažene rezultate te je time dobio povjerenje novog Upravnog odbora.

Istakao je da je ovo klub s velikom tradicijom te da je prihvatio mjesto šefa stručnog štaba sa puno odgovornosti. Kada je u pitanju igrački kadar, radi se na dovođenju par kvalitetnih igrača koji će činiti okosnicu tima, a svakako žele da se oslone i na domaći kadar.

Prozivka NK Travnik je zakazana za subotu u 18:30 sati, dok će se probna utakmica za sve one koji se žele priključiti Vezirima odigrati u srijedu, a satnica će biti naknadno objavljena.

“Cilj ove uprave i mene lično je da u ovom momentu napravimo što bolji tim, da ga uigramo te da bude korektan i na terenu i mimo terena. Svakako očekujemo da tim pruži određene rezultate te ispuni očekivanja novog rukovodstva”, kazao je Beganović.