9. Konjic kup: Kadeti ŠK „Prvi koš“ Vitez osvojili treće mjesto

Na ovogodišnjem 9. Konjic kupu, u organizaciji KK „Konjic“ po prvi puta nastupila je i jedna ekipa iz Viteza, a to su svojom odličnom sezonom zaslužili kadeti ŠK „Prvi koš“ Vitez.

Prvaci Lige mladih KSB još jednom su pokazali da se na njih itekako može računati u budućnosti, te da će sezone koje dolaze donijeti dosta dobre košarke u prelijepo gradskoj dvorani u Vitezu.

U polufinalu, koja je po svim prisutnim u dvorani bila utakmica za finale, više su pokazali kadeti KK „Gen“ Sarajevo, te se prometnuli u prvog favorita turnira u kadetskom uzrastu. Presudna je bila prva četvrtina utakmice, koju košarkaši „Gen“ –a dobivaju 20-9. Najviše poena u prvoj utakmici dali su Mario Kikić (13p) i Belmin Haskić (11p). Krajnji rezultat glasio je 65-47 u korist KK „Gen“ Sarajevo.

Utakmica za treće donijela je susret s domaćinom turnira, KK „Konjic“ a naši momci su odigrali odlično drugo poluvrijeme te slavili 54-68. Krasila ih je odlična obrana, suradnja u napadu i dosta dobra timska igra. Ipak, istaknuli su se Belmin Haskić (24p), Josip Radeljić Jakić (13p) i Jadranko Matoševič (11p).

„Zahvaljujemo KK „Konjic“ koji nas je pozvao na svoj 9. Konjic kup. Inače, Konjicu kao gradu se uvijek rado vraćamo, jer nas vežu poznanstva s prijateljima iz ŽKK „Konjic“, a evo sad smo ostvarili i suradnju za odigravanje utakmica dječaka. Zadovoljni smo odigranim turnirom, nadam se da ćemo i ubuduće imati priliku pokazati svoj rad protiv ekipa s kojima se inače ne susrećemo. Turnir je bio odlično organiziran, s klubovima iz cijele BiH. Nadamo se da ćemo imati priliku uzvratiti gostoprimstvo kolegama i prijateljima iz KK „Konjic“ u što skorije vrijeme. Naravno, iskoristit ćemo priliku da zahvalimo kolegama iz HOKK Vitez i KK Star Fojnica koji su odobrili da tri kadeta pomognu u što boljim rezultatima na ovom turniru, a nadamo se suradnji i u buduće”, poručili su iz ŠK “Prvi koš” Vitez.