646. rođendan Busovače: Održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Busovke i Busovljaci danas slave Dan općine, i to 646. po redu

Tradicionalnom Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Busovači se obilježava Dan općine kojeg Busovke i Busovljaci slave 16. kolovoza. Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je održana danas u 10 sati o urađenom u proteklih godinu dana, radu OV, budućim aktivnostima i projektima koji su aktualni u Busovači te svemu ostalom, govorio je Josip Mravak, predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača.

Uz spomenuto, predsjedatelj Mravak poželio je svim sugrađanima mnogo uspjeha, sreće i zdravlja, uz poruku da svi zajedno trebamo jačati i graditi Busovaču, stvarati ambijent ugodan za život te ostanak i opstanak svih ljudi. “Samo zajedničkim snagama možemo postaviti jake temelje na kojima će se graditi naša općina”, istaknuo je on.

Načelnik Općine Busovača Asim Mekić u svom govoru posebnu pažnju posvetio je važnosti zajedništva svih političkih predstavnika na jačanju Busovače i na stvaranju ambijenta ugodnog za život građana. Dodao je da i cijela općinska adminsitracija stoji na usluzi građanima kako bi, uz aktivnost i jačanje svake individue, i Busovača postala bolja i jača.

“U svoju glavu trebamo staviti realnost koja često nije ni loša, a ni dobra. Mi svi trebamo raditi svoj posao i ako svatko bude radio svoj posao, u tom smislu, zajedno ćemo raditi i svima će nam biti bolje. Iskrene čestitke svim okupljenima i svim stanovnicima Busovače 646. rođendan našeg grada”.

Čestitke u povodu Dana općine uputili su i neki od gostiju svečane sjednice.

“Veoma je težak život u Bosni i Hercegovini. Ljudi traže bolju sigurnost, bolju budućnost i sve ono što je potrebno za normalan život. Stoga, ovom prilikom tražim od općinske vlasti i svih političara da jače i bolje rade za našu Busovaču, da se omogući ravnopravnost svakom čovjeku kako bi svi ostali i opstali na ovim područjima”, kazao je u svom govoru Zoran Marić, predsjednik OO HDZ 1990 Busovača dok je Mirjana Plavčić, predsjednica OO HDZ BiH Busovača, kazala da se stanje u općini Busovača, u gospodarskom smislu, iz godine u godinu popravlja.

“Busovača ide naprijed. Istina, malim koracima… Svi mi ovdje, okupljeni iz svih struktura društva, imamo svoj doprinos u ovim malim koracima. HDZ BiH će učiniti sve da ovi koraci budu duži, snažniji i odlučniji i evo, s ovim mislima i ovim informacijama, svim građanima Busovače želim čestitani Dan općine”.

Ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi KSB i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB, Nikola Grubešić, kazao je kako je ključ uspjeha za bolje sutra volja za dogovorom, razgovorom i pregovaranjem.

“Poruka svima u Busovači, posebno predstavnicima političke vlasti – odnosno načelniku, predsjedatelju vijeća, svim vijećnicama i vijećnicima… uvjet opstanka i napretka u Busovači i u cijeloj državi je razgovor, dogovor i kompromis”, istaknuo je ministar Grubešić te dodao kako su upravo ove stvari bile ključne da Vlada Kantona Središnja Bosna nakon gubitaka od preko stotinu milijuna KM danas posluje u suficitu i nastoji iz dana u dan raditi na poboljšanju cjelokupnog stanja u Kantonu Središnja Bosna.

Čestitke Busovkama i Busovljacima u povodu Dana općine uz daljnju potporu, uz ostale, uputio je i predsjedatelj Predsjedništva BiH, Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, predsjedateljica Doma naroda P FBiH, Lidija Bradara te premijer Kantona Središnja Bosna, Tahir Lendo.

Predsjednik FBiH Marinko Čavara, također je uputio prigodan brzojav u kojem, između ostalog, stoji: “Ovom prigodom upućujem iskrene čestitke vama i svim stanovnicima općine Busovača uz želju da uvjeti života u našoj općini, razvoj gospodarstva i cijele lokalne zajednice budu bolji i da ih i dalje zajedno izgrađujemo. Pored provođenja reformi moramo sačuvati mir i tolerantan život svih sa svima”.

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća Busovača svojim nastupima upotpunio je gitarist Amar Biser te članice Vokalne skupine “Ivančice” pod ravnanjem prof. glazbene kulture Magdalene Marić. Druženje domaćina i njihovih gostiju nastavljeno je u ugodnom ambijentu hotela “Tisa” u Busovači gdje je i održana današnja svečana sjednica Općinskog vijeća Busovača.

Prethodni članakSpektakularni Streetball turnir Torcide Vitez okupio tisuće posjetitelja
Sljedeći članakZenica: U prometnoj nesreći poginuo petogodišnjak