46-ti rođendan OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik

OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik 1. travnja proslavlja svoj 46-ti rođendan.

Svečani koncert u povodu Dan škole održati će se u sali OŠ Novi Travnik sa početkom u 19 sati. Uz učenike iz matične škole nastupiti će i učenici područnih odjela iz Nove Bile, Viteza, Busovače i Jajca, te pokazati svoje umijeće muziciranja na instrumentima koje izučavaju u glazbenoj školi.

I ove godine glazbena škola će ugosti svoje bivše učenike koji su nastavili živjeti i voljeti glazbu. Na klarinetu se predstavlja Domagoj Martinović, učenik prvog razreda SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik u klasi profesorice Martine Kojadin. Svečarsku glazbenu večer će uveličati Petra Krezić iz Viteza, studentica druge godine violine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesora Vladimira Markovića i Novotravničanka Marija Martinović studentica treće godine glasovira na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu u klasi profesorice Irine Skerl.

Već tradicionalno na ovaj važan danškola sklapa prijateljstvo sa nekom od glazbenih škola. Ovoga puta to su dragi gosti iz Hrvatske, GŠ Makarska. Učenice Ivona Mihajlović i Tanja Puharić se predstavljaju na gitari i mandolini koja je popularnost stekla u Dalmaciji i zaživjela u glazbenim školama. One su učenice šestog razreda glazbene škole u klasi profesora Stipana Popovića.

Ovo je pozivnica za sve, posebnoza ljubitelje umjetničke glazbe da dođu na koncert i zajedno sa učenicima i zaposlenicima glazbene škole proslave ovaj poseban dan.