3×3 FIBA EuroTour: Od Vitežana bolji samo doprvaci svijeta

Ekipa iz Viteza, Ecos – Romari, u sastavu Željko Palavra, Ranko Križanović, Toni Jurčević i Marijo Blaškan predstavljali su proteklog vikenda BiH na FIBA Streetbal 3×3 turniru u Splitu. Prijavljeno je bilo skoro 70 ekipa u 6 kategorija od toga 20 ekipa u muškoj seniorskoj grupi borilo se za ulaznicu na Bucharest Challenger.

Turnir se igrao u  Splitu kod stadiona Poljud. U skupini su Vitežani ostvarili 4 pobjede, a u polufinalu dobili favorizirani Zadar.

U finalu Ecos – Romari je čekala domaća ekipa Cedevita Statist koja je bila doprvak svijeta prošle godine te su izgubili rezultatom 18:13.

Odlično finale ponudilo je pravu mušku partiju u kojoj je rješenje došlo iz pričuve u posljednje tri minute. Vrdoljak je potegao i pogodio dvije trice, dodao mu se Kaliterna i Statisti su rutinski otišli do kraja. Cedevita Statist će preko Bukurešta pokušati doći do plasmana na World Tour Masters događaj u Pragu.

Od atraktivnih sadržaja tu je još bilo i natjecanje u tricama i zakucavanju gdje su suci bili Velimir Perasović i legendarni Dino Rađa.