3D origami figure dolaze u Vitez

U četvrtak, petak i subotu (13. 14. 15. studenog) u dvorani Hrvatskog kulturnog društva Napradak u Vitezu održat će se izložba 3D origami radova autora Vedrana Miletića.

Otvorenje izložbe je 13. studenog u 19,30 sati a posjete su 14. i 15. od 16,00 do 21,00 sati a biti će izloženo 50 radova. Inače Vedran Miletić je 17-godišnji samouki majstor 3D origamija iz Fojnice. Učenik je srednje škole Ivan Goran Kovaćić u Kiseljaku, a ovom zahtjevnom vještinom izrade figura od komadića papira, bavi se već 5 godina.

Zainteresirao se za 3D origami, koji je kompliciranija verzija origamija, upravo zbog njegove zahtjevnosti, ali ujedno i ljepote izrađenih elemenata. Sada kako kaže, preko Youtube-a i sam pomaže početnicima.

Ja sam Vedran Miletić iz Fojnice idem u SSŠ Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku – Komercijalni smijer. Origami pravim već 5 godina. Tehniku sam naučio preko Googlea i youtube-a. Sada već sam imam svoj youtube kanal te dijelim početnicima tutorijale o izradi. Na primjer za jednog labuda potrebno je 700 dijelova i 4 dana rada a pravim figure iz svakodnevnog života, životinje, crtići i slično rekao je za portal Vitez.info ovaj mladi i talentirani umjetnik.

Više informacija možete pronaći na stranici www.facebook.com/vedran.origami  kao i na samoj izložbi.

Reklama