22. godišnjica stradanja Humanitarnog konvoja života na Busovačkim stajama

U nedjelju 21. lipnja 2015. na Busovačkim stajama bit će prigodnim programom obilježeno stradanje Humanitarnog konvoja života. Program obilježavanja počinje u 10 i 30 sati polaganjem vijenaca na spomen obilježju Busovačke staje, a potom će biti nastavljen svetom misom zadušnicom s početkom u 11 sati.

Podsjetimo, dana 15. lipnja 2015. navršile su se 22. godine od stradanja dvadesetog po redu “Konvoja života” za Lašvansku dolinu. Na taj dan ratne 1993. godine, muslimanske su snage iz zasjede na mjestu Busovačke staje mučki ubile 18, a teže ranile preko 20 pripadnika HVO-a i civila iz pratnje konvoja.

Konvoji samarice su planinskim vrletima po nepristupačnom terenu uz veliki rizik vršili opskrbu hranom, opremom i drugim materijalnim sredstvima Hrvatski narod i branitelje potpuno opkoljene Lašvanske doline. I ove godine udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Busovača u suradnji s općinskim strukturama vlasti i župnim uredom, na mjestu tragedije organiziraju komemorativni skup s misom zadušnicom u spomen svim stradalnicima konvoja.

“Bit će nam zadovoljstvo ukoliko svojom nazočnošću uveličate skup, na čemu smo unaprijed zahvalni”, poručuju iz koordinacije Udruga.

Prethodni članakZavršna svečanost dječjeg vrtića Vitez
Sljedeći članakFOTO/VIDEO: Ecos Romari pobijedio na FIBA 3X3 Streetball turniru u Vitezu