VIDEO: 20 godina od početka izgradnje Poslovnog centra 96 u Vitezu

Mnogobrojni Vitežani, a prije svega članovi Udruge poslodavaca, na čelu s predsjednikom Organizacijskog odbora Franjom Rajkovićem, danas su u Vitezu svečanim skupom i prikazivanjem dokumentarnog filma „PC 96 – Nekad i sad“ obilježili 20. obljetnicu početka izgradnje Poslovnog centra 96 u Vitezu.

Riječ je o poslovnoj zoni nadomak Viteza europskih karakteristika, jednoj od najvećih, najuglednijih i najvažnijih u BiH, koja trenutno zapošljava nešto manje od 6000 djelatnika.

Današnju svečanost pozdravim govorom otvorio je Franjo Rajković, ugledni viteški gospodarstvenik i idejni začetnik osnivanja Poslovnog centra. Predstavio je kratku retrospektivu i najznačajnije događaje u početku gradnje gospodarskog čuda Lašvanske doline i Bosne i Hercegovine.

Svojim prisustvom današnji događaj uveličali su i brojni dužnosnici sa svih razina vlasti Bosne i Hercegovine, kao i mnogi drugi uglednici iz javnog života. Spomenute je predvodio dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH te predsjednik HNS-a, a ujedno i glavni pokrovitelj proslave ovog vrijednog jubileja.

U svom obraćanju istaknuo je da je ponosan na poslovni ambijent koji danas vlada u Vitezu, a koji je počeo u ovo vrijeme prije 20-ak godina vizijom i idejom tadašnjih mladih gospodarstvenika i općinskog poglavarstva Općine Vitez.

„Mi smo danas pokrenuli euroatlantski put Bosne i Hercegovine, a siguran sam da ćemo do kraja godine pod predsjedanjem Slovačke dobiti i europski status te krenuti putem razvoja i boljeg sutra. Također, moramo stvoriti pozitivan ambijent u državi kako bi vratili vjeru i optimizam u naše mlade“, istaknuo je dr. Čović u svom obraćanju.

Svečanost u Vitezu svojim dolaskom uveličali su i gosti iz Republike Hrvatske prevođeni Mirom Kovačom, ministrom vanjskih poslova RH.

„Za nas Hrvate u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini važno je imati jaku gospodarsku bazu i gospodarsko čudo kao što je PC 96. Republika Hrvatska vašoj državi želi i mora biti važan partner i oslonac za razvoj gospodarstva i europskog puta“, poručio je okupljenima ministar Kovač.

Marijan Biškić, glavni tajnik UBH „Prsten“, na koncu svečanosti uručio je Gradskom kazalištu mladih „Vitez“ vrijednu novčanu donaciju koja će mladim viteškim kazalištarcima uvelike omogućiti daljnji uspješan rad i nastupe diljem Bosne i Hercegovine, ali i susjednih država.

Zabavni dio programa svojim nastupom obogatile su Davorka Kordić Dujmušić (klavir), Dajana Šegvić (mezzosopran) i Ana Marija Marić (violina).