2. pješačka bojna osvojila 22. Uskrsni turnir u Busovači

Sinoć je bila noć za pamćenje. Kako mnogi kažu, najbolje finale u 22 godine turnira.

Zaista je bilo uzbudljivo i neizvjesno, prepuna dvorana u Busovači s nestrpljenjem je očekivala utakmicu za 1. mjesto između ekipa 2. pješačke bojne i Malog raja, ekipa koje su i pokazale najviše na ovom turniru.

“Vojnici“ nakon nekoliko propuštenih prilika u prvih 5 minuta prvi dolaze do prednosti golom Pantića. Mali raj preuzima inicijativu i vrlo brzo slijedi preokret i njihovo vodstvo rezultatom 2:1, da bi 2. bojna do poluvremena izjednačila na 2:2.

Drama je se u drugom dijelu utakmice nastavila. Mali raj je uspio povesti sa 3:2, u uzavreloj atmosferi, uz navijanje prepunih tribina 2. bojna postiže 2 gola i u zadnju minutu ulaze s golom prednosti – 4:3. 38 sekundi do kraja Varešković pogađa gredu gola Malog raja i ne uspijeva riješiti ovu dramu da bi samo 19 sekundi kasnije Mali raj izjednačio na 4:4, pa se otišlo u produžetke. Na samom početku prvog produžetka 2. bojna postiže gol za novo vodstvo, rezultatom 5:4. Mali raj izjednačuje i tek u drugom produžetku Kristijan Pantić svojim 4. golom na ovoj utakmici postiže konačan rezultat 6:5 u korist 2. pješačke bojne.

Pljesak na kraju utakmice za obje ekipe trajao je nekoliko minuta, a sve čestitke za fantastičnu i nadasve fer utakmicu sudionicima osim gledatelja uputili su i organizatori turnira.

NK Busovača uspjela je pobijediti svoje razočarenje što je finale ostalo iza njih te su u utakmici za 3. mjesto bili sigurni protiv ekipe Veterinarske stanice Fojnica sa 6:3.

Nagradu za fair-play osvojila je ekipa Torcida Busovača, treće mjesto organizator NK Busovača, drugo mjesto Mali raj iz Kiseljaka, najbolji igrač turnira je Ado Fazlihodžić iz NK Busovače, a pobjednički pokal iz ruku predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare primio je kapetan ekipe 2. pješačka bojna iz Kiseljaka Kristijan Pantić.

Prisutni gledatelji,koji nisu ni nakon utakmice napustili svoja mjesta u dvorani, dugotrajnim pljeskom su ispratili finaliste u svlačionice.

Prethodni članakUpoznajte svoje jake i slabe strane
Sljedeći članakFOTO: Međunarodni dan dječje knjige obilježen u Busovači