19. Festival dječjeg teatra BiH: “Moja mama je klinceza” GKM-a Vitez proglašena najboljom predstavom

Već smo pisali kako se Gradsko kazalište mladih Vitez, točnije ansambl predstave “Moja mama je klinceza”, predstavilo publici u Gračanici, na 19. Festivalu dječjeg teatra Bosne i Hercegovine. 

Mladi glumci iz Viteza izabrani su u uži krug 10 kazališnih skupina čije su predstave uvrštene na ovaj festival, a osim Vitežana selekciju su prošle i kazališne skupine iz Mostara, Banja Luke, Tuzle, Sarajeva, Živinica, Srebrenika…

Odlukom dječjeg žirija (u sastavu: Dženana Gazibegović, Adnan Smajlović i Belma Nurkić), predstava “Moja mama je klinceza” izdvojena je kao najbolja predstava, zajedno, odnosno ravnopravno s predstavama “Imam svoje ja” DIS teatra iz Banja Luke i “Čarobnjak iz Oza” KŠC-a “Sveti Franjo” iz Tuzle.

Ocjenjivački sud (u sastavu: Albina Junuzović Sumbić, Edin Šaković i Nedžad Peljto) podijelio je nagrade i pohvale prema pojedinim kategorijama. Gradskom kazalištu mladih Vitez žiri je dodijelo za dječji uzrast jednu od najznačajnijih nagrada, a to je nagrada za radost igre. Nagrada za najbolji scenski nastup pripala je Katoličkom školskom centru “Sveti Franjo” i predstavi “Čarobnjak iz Oza”, nagradu za ansambl igru osvojio DIS teatar iz Banja Luke, a nagrada za interakciju s publikom dodijeljena je Mostarskom teatru mladih 1974.

Organizatori festivala su Centar za dramski odgoj iz Mostara i Bosanski kulturni centar Gračanica.

U predstavi „Moja mama je klinceza“, GKM-a Vitez igraju: Monika Maros, Sara Šantić, Antonela Alilović, Kristina Lovrinović, Sunčica Strukar, Ines Pavlović, Berna Mišković. Autor teksta je Savo Škobić, redatelj predstave Petar Pejović. Za glazbu i svjetlo su zaduženi Mirna Matković i Antonela Lukić. Fotografiju potpisuje Filip Šarić, grafičko oblikovanje Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Prethodni članakNavijačima Viteza u Banja Luci sjeverna tribina
Sljedeći članakKakvo nas vrijeme danas očekuje?