183 natjecatelja na Svjetskom prvenstvu u mušičarenju u Jajcu

Pripreme za predstojeće 35. svjetsko prvenstvo u mušičarenju, koje će se od 16. do 21. lipnja održati u Bosni i Hercegovini, ulaze u završnicu.

Za nepunih mjesec dana gradovi domaćini Jajce, Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ ugostit će natjecatelje iz trideset zemalja svijeta. Natjecanja će se održavati na stazama rijeka Vrbas, Pliva, Sana i Sanica, te Plivskom jezeru.

Staze se intenzivno čiste i pripremaju za prvenstvo, a u skladu s pravilima Fips moushe federacije, 60 dana prije prvenstva, natjecateljske staze su zatvorene za sve vrste ribolova. Svoje prve treninge obavili su predstavnici Belgije, Nizozemske i Poljske. Sudjelovanje na 35. Svjetskom prvenstvu u mušičarenju potvrdila su 183 natjecatelja, među kojima su ekipe iz SAD-a, Kanade, Južne Afrike, Španjolske, Francuske, Čilea, Malte, Mongolije, Australije, Engleske, Portugala, Finske. Reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je s pripremama, a na treninge već sad dolaze i natjecatelji iz zemalja sudionica, priopćeno je iz Ureda za informiranje Općine Jajce, prenosi Fena.

Ceremonija svečanog otvaranja 35. svjetskog prvenstva najavljena je za 16. lipnja u Jajcu, a zatvaranja je planirano 10 dana kasnije, 26. lipnja na Plivskom jezeru.

Uz niz sadržaja koji će pratiti prvenstvo, planirano je i održavanje okruglog stola pod nazivom “Stanje i perspektive akvakulture i ribarstva u Bosni i Hercegovini”, navodi se u priopćenju.

Prethodni članakVečeras razgovori o formiranju vlasti u SBŽ bez DF-a
Sljedeći članakViteško poduzeće Kristal radi na obnovi kultnog splitskog hotela “Park”